Din petalele de trandafiri (netratati chimic), recoltate dimineata devreme, de la florile complet desfacute, si uscate in tihna, pe cale naturala, obtii un ceai plin de vitamine care te calmeaza, ajuta digestia, sprijina scaderea in greutate si usureaza simptomele racelii.
Petalele de trandafiri sunt o sursa naturală de vitamina A, B, C, D, E și K, calciu, fier, zinc, fosfor, multiminerale, multivitamine si contin o gama larga de antioxidanti, pectina, acid malic, ulei eteric, taninuri. Consumate sub forma de ceai, petalele de trandafiri ajuta la buna functionare a proceselor interne ale organismului si a sistemului nervos central.
Beneficii:
- Ajută la construirea unui sistem imunitar puternic, datorită cantității mari de vitamina C și flavonoidelor
- Elimină toxinele din corp și întărește funcția ficatului
- Elimină greața, stimulează digestia și tranzitul intestinal
- Contribuie la refacerea florei intestinale
- Sprijină scăderea în greutate
- Ajută foarte mult în problemele digestive: diaree, constipație, stomac leneș, ulcer gastric
- Curăță rinichii și vezica biliară, tratând și prevenind infecțiile urinare
- Ceaiul ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi prin deblocarea tractului urinar
- Contribuie la eliminarea lichidului în exces din organism
- Calmează durerile provocate de mastită, la mamele care alăptează
- Ușurează simptomele răcelii și gripei și calmează durerile de gât
- Se recomandă pentru eliberarea căilor respiratorii, tuse convulsivă și crize de astm
- Calmează sistemul nervos central, ameliorează depresia și apatia, tulburările anxioase, insomnia
Mod de preparare:
- O linguriță de petale la 250 ml de apă fierbinte (nu clocotită). Vă recomandăm să lăsați la infuzat timp de 5 minute cu o felie de lămâie, și să adăugați miere după gust.
Este contraindicat persoanelor care iau medicamente pentru subțierea sângelui.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.