Acest ceai este un amestec din pante medicinale, din care enumeram:
- Trei frati patati
- Papadie
- Rostopasca
- Napraznic
- Brusture
- Ciubotica cucului
Indicatii: Acest ceai are rolul de a curata sangele de toxine si de a normaliza raportul globuleleor albe si rosii. Tratand cauza va disparea efectul, iar pentru o vindecare mai rapida la nivel extern, acest ceai se asociaza cu tinctura de marul lupuil si alfie pe baza de marul lupului si galbenele.
Mod de preparare: la 500 ml de apa rece se adauga 2 linguri de plante si se pasa la macerat de seara pana dimineata. Dimineata se fierbe si se da in clocot dupa care se opreste si se lasa la racit cu capacul pus.
Mod de administrare: ceiul se bea in cursul unei zile, cate 150 ml, inaintea meselor principale cu 30 de minute, neindulcit. Ceaiul se poate asocia cu tinctura de leurda, soc si ienupar dupa caz.
Regim alimentar: Nu se mananca gras, condimentat si se evita muraturile. Sunt indicate zarzavaturile, legumele, fructele in special merele, lamai, banane, grape fruit. Tratamentul este indicat pe o perioada de la una la trei luni si chiar sase in functie de graitatea si vechimea bolii.