Oala ceramica, din lut, realizata manual, potrivita pentru pregatirea mancarurilor traditionale romanesti, sarmale, tocanite si alte bunataturi.
Inainte de prima utilizare:
- scufundati vasul in apa rece timp de min 30 minute
- umpleti vasul cu apa rece si adaugati condimente si un cartof taiat bucati
- introduceti vasul in cuptorul rece, porniti cuptorul si tineti oala la foc mic timp de aprox 3 ore
- scoateti oala din cuptor, lasati-o sa se raceasca, clatiti-o cu apa rece si gata, este gata de utilizare
Important:
- inainte de fiecare utilizare oala trebuie tinuta timp de 30 de min in apa rece
- oala de lut nu se foloseste niciodata pe flacara directa
- in timpul prepararii vasul devine fierbinte, astfel ca trebuie ssa folositi manusi de protectie
Dupa utilizare spalati bine oala cu apa fierbinte. Dupa uscare, lasati oala neacoperita, in loc uscat si bine aerisit