Vas roman din lut,
fabricat manual fara adaugarea altor materiale, ars in cuptor la temperatura de 1000C. Fabricat dintr-un material poros, care absoarbe apa, vasul roman asigura un proces natural de gatire, fiind potrivit pentru prepararea tuturor tipurilor de carne (pasare, porc, vita, vanat) si a garniturilor.
Prepararea in suc propriu a alimentelor,
fara sa fie nevoie sa adaugam grasime sau ulei, asigura
gustul natural, bogat si savuros al bucatelor. Mai mult, odata introduse alimentele in cuptor nu mai necesita niciun fel de interventie pana la gatirea completa.
Utilizare:
- Inainte de fiecare utilizare, scufunda vasul si capacul in apa rece, timp de 15-20 min.
- Nu-l folosi in cuptorul preincalzit, introdu vasul cu alimentele in cuptorul rece si creste gradual temperatura
- Poate fi utilizat numai in cuptor sau in cuptorul cu microunde, insa nu pe flacara deschisa
- Evitati racirea brusca a vasului, dupa ce l-ati scos din cuptor asezati-l pe un tocator de lemn
- Dupa utilizare, spalati vasul cu apa fierbinte, sarata, fara a folosi detergent, limpeziti-l bine si lasati-l sa se usuce cel putin 24 de ore.
- Depozitati vasul neacoperit in loc uscat si aerisit
Dimensiune: 30x21x13 cm
Capacitate: aprox. 5 litri