Era si pacat sa nu va aducem sare romaneasca direct din Salina Targu Ocna, adica de la noi de acasa.
Placa de sare pentru gatit este un produs 100% natural si romanesc fiind perfecta pentru gatitul carnii si al legumelor. Este un produs natural fix asa cum ni-l da natura, acesata putand rezista multa vreme la temperaturi inalte, fiind foarte buna pentru prepararea fripturilor, pestelui, fructelor de mare cat si a legumelor. Incingeti-o bine in cuptor inainte de utilizare, dupa care asezati legumele sau carnea. Poate fi încălzită în prealabil sau progresiv, pe măsură ce se prepară alimentele, deoarece căldura se distribuie uniform pe toată suprafața acesteia.
Placa poate fi folosita direct pe flacara sau in cuptor dar pentru a-I prelungii viata este recomandat sa nu o puneti direct pe flacara.
Preparatele isi trag sare atat cat trebuie, imprimandu-le un gust si o aroma irezitibila, nu se ard și nici nu se usucă
Avantajele gatitului direct pe placa sunt numeroase:
· Gatit fara ulei sau grasime
· Usor de curatat
· Este antibacteriana si antiseptica
· Utilizare repetata
Unde mai pui ca nu trebuie sa mai adaugi sare J
Dacă doriți sa o utilizați ca și platou cald, se va așeza pe un suport metalic sau de lemn avand are atentie la manevrare deoarece se mentine fierbinte mult timp.
Curatarea se face cu laveta curate si putina apa pentru a ii prelungii viata. Fiind un produs antibaterian nu este nevoie sa folosim detergent atunci cand o curatam.
Foloseste in bucatarie o farama din pamantul tau!
Va zic, cea de la Targu Ocna e cea mai buna sare din bucate!