Acest ceai este un amestec de pante medicinale:
Mod de preparare: Se face o infuzie dintr-o lingura mare de plante si 250 ml de apa. Plantele se pun doar atunci cand apa da in clocot si se fierb 1 minut. Ceaiul se acopera, se lasa la racit si se strecoara.
Mod de administrare:
Acest tratament se face in functie de valoarea glicemiei:
- Glicemie 120-150 - o cana/zi, dimineata
- Glicemie 150-180 - 2 cani/zi, dimineata si seara
- Glicemie 180-250 - 3 cani/zi, inainte de principalele mese
- Glicemie >250 - 4 - 5 cani/zi, inainte de principalele mese
Durata tratamentului este de 6-8 luni: primele doua luni vor fi urmate de doua saptamani de pauza, dupa care se continua tratamentul neintrerupt timp de 4-6 luni.
Rol terapeutic:
Regleaza metabolismul glucidic, scade si normalizeaza cantitatea de zahar din sange (hiperglicemie) si favorizeaza eliminarea lui prin urina (glicozurie). Se recomanda folosirea ceaiului impreuna cu
Tinctura pentru Diabet.
Regleaza pancreasului endocrin, in acest caz regimul alimentar putand fi mai lejer. Pentru regenerarea integrala a pancreasului, se recomanda folosirea in paralel a tratamentului pentru
Afectiuni hepato-biliare.
Recomandat preventiv si persoanelor cu inceput de obezitate, predispuse la diabet.