Trufa, “diamantul negru al pamantului", este o ciuperca subterana si comestibila. Face parte din clasa ascomycete din familia Tuberaceae, genul Tuber, avand o multitudine de beneficii terapeutice si nutritive. Mirosul trufei negre este de multe ori descris ca fiind teluric, intepator, euforic si considerat de unele persoane chiar sexy. Are o aroma puternica de mosc, ozon, nuci și ciuperci.
Prin procesul de liofilizare (uscare la rece), se obtine cea mai buna textura si aroma naturala pentru trufa uscata. Astfel, acesta isi pastreaza intacte valorile nutritionale. Organoleptic si structural este similara trufei proaspete.
Mod de preparare: inainte de folosire, se recomanda rehidratarea feliilor de trufe în apa calda, timp de cateva minute, apoi se folosesc in deosebite feluri de mancare care contin orez, paste, carne, peste, oua, etc. Asocierea cu diferite mancaruri, depinde de reteta folosita de bucatari.
Dupa deschidere, pot fi acoperite cu ulei si pastrate la frigider.
Suport clienti
Luni - Vineri 09:00 - 15:00
Timp maxim de raspuns: 1 zi lucratoare