Domnita Fraguta
Pe Carmen, adica Domnita Fraguta, am cunoscut-o la un targ acum vreo 3 ani. Am inceput timid sa-i degustam produsele si nu ne-am mai oprit. Zacusti, dulceturi, siropuri, serbet, toate facute de ea dupa retete traditionale, din legume si fructe din zona Rucarului si imprejurimi.
Povestea ei incepe dupa ce s-a mutat din Bucuresti din nou acasa (aparusera copiii), cu aproximativ 30 kg de fragi pe care le-a cumparat de la o vecina. Ca o gospodina in devenire ce era, prima tura de dulceata bineinteles ca nu i-a iesit. Nici a doua. Pe la a treia s-a declarat si familia multumita.
Uite asa, cu multa rabdare pentru o pasiune nou descoperita, a reusit cu produsele ei fara conservanti, gelatina sau alte minuni adaugate, sa ne reimprieteneasca cu gusturile copilariei.
Si cel mai important lucru este ca, de la ea din laborator, cum stai la aragaz si amesteci in dulceata, pe mana stanga se vad Bucegii si fix in spate, daca ai timp sa te plictisesti, urci pe deal in gradina sa admiri in toata splendoarea stanca Pietrei Craiului.
Cum o fi sa vezi pe varfuri zapada, cand tu robotesti la dulceata de capsuni?