Napraznicul este o planta medicinala cu actiune in boli tumorale, adjuvant natural in anumite forme de cancer.
Mod de preparare: se face un decoct din doua linguri mari de plante la 500 ml de apa. cand apa da in clocot se pun plantele si se fierbe 1 minut acoperit. Se lasa la racit cu capacul pus si se strecoara.
ATENTIE! Pentru ceaiul de Napraznic nu se foloseste apa de la robinet, ci doar apa plata, sau apa de izvor care sa nu fie mai veche de 48 de ore
Mod de administrare: se beau 3 cani de cai pe zi, cu 20 - 30 de minute inainte de mesele principale. Pentru un rezultat benefic se recomanda folosirea ceiului impreuna cu Tinctura de Napraznic - se pune o lingura de tinctura in fiecare cana de ceai.
Recomandat pentru:
- fibrom uterin, chisturi ovariene, tumori benigne. Cercetarile recente su evidentit faptul ca napraznicul contine intr-o cantitate neobisnuit de mae germaniu, un oligoelement cu efect de stimulare a oxigenarii celulare deosebit de puternic. se pare ca acesta oxigenare celulara este cheia vindecarii tumorilor benigne si maligne.
- cancer pulmonar, mamar, intestinal. Tratamentul se asociaza cu un regim vegetarian cu multe cruditati
- sterilitate la femei si tulburari de ciclu menstrual
- colite de fermentatie
- boli intestinale cronice
- herpes, herpes genital: se fac spalaturi locale cu un decoct concentrat de napraznic
- sterilitate la barbati, impotenta
- iradiere si sechele dupa iradiere. este folosit pentru a combate imediat efectele iradierii, precum si pentru a indeparta anumite sechele. Este eficient in prevenirea si cimbaterea bolilor de piele care apar in urma expunerii la soare, inclusiv cancer de piele.
Desi este o planta puternica Napraznicul este aproape lipsit de reactii adverse. Singura problema care s-a constatat in timpul administrarii sunt agravarea inflamatiei prostatei la barbati care deja aveau acesta problema. Este un efect advers care dispare in cateva zile prin administrarea Tincturi de Pufulita cu flori mici si Ghimpe.
Tratamentul se va urma pe o periaoad de 1-3 luni, in functie de gravitata afectiunii. Dupa fiecare 30 de zile de tratament se face obligatoriu pauza de o saptamana.