Acest ceai este un amestec de pante medicinale:
Indicatii: Colici abdominale, infectii gastro-intestinale, enterocolite, colita de fermentate, eliminarea senzatiilor de voma, helicobacter pylori, ulcer gastric, ulcer duodenal, gastrite hiperacide, ulcer pe baza nervoasa, ulcer vechi cu nisa.
Mod de preparare: Se face o infuzie din 2 linguri de plante si 500ml de apa. Plantele se pun doar atunci cand apa da in clocot si se fierb 1 minut. Ceaiul se acopera, se lasa la racit si se strecoara.
Mod de adminitrare: 3 cani de ceai pe zi, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale. Ceaiul se bea neindulcit sau indulcit cu
Miere de salcam.
Pentru afectiuni cronice se recomanda administrarea impreuna cu
Tinctura de Ghintura -
cate o lingura de tinctura in fiecare cana de ceai; si la nevoie se poate dubla cantitatea de ceai si tinctura - chiar si intre mese.
Tratamentul este indicat pe o perioada de 1, 3 sau 6 luni, in functie de gravitate
Rol terapeutic: Elimina hiperaciditatea, vindeca ulcerul indiferenat de localizare sau vechime, cicatrizant, dispare colita de fermentatie si aclmeaza afectiunile provocate de nervii stomacali.
Regim alimentar: In timpul tratamentului se vor evita muraturile, condimentele, prajelile, mancarurile acide, grasimile.