Ceai pentru tensiune - hipertensiune arteriala
Acest ceai este un amestec de plante medicinale:
Mod de preparare: 2 linguri de plante se lasa la macerat in 500ml de apa, de seara pana dimineata. Dimineata ceaiul se pune la fiert pana da in clocot. Se lasa la racit, acoperit.
Mod de administrare: 2 cani de ceai neindulcit pe zi, una dimineata si una seara, inaintea meselor principale cu 30 de minute. Tratamentul dureaza 1-3 luni, in functie de vechimea si gravitatea bolii.
Rol terapeutic:
Regleaza tensiunea oscilanta avand efect tahicardic sau brahicardic asupra inimii, combate depunerea colesterolului, reconforteaza sistemul nervos prin o mai buna examinare a sangelui, are un efect benefic asupra tulburarilor provocate de menopauza.
Dieta:
Se vor evita grasimile, prajelile, alcoolul, tutunul si cafeaua. Este indicata o cura de sucuri de fructe si zarzavaturi, cruditati, 5 - 10 zile.