Bio is Better - Ecologic e mai bun!

Bio is Better - Ecologic e mai bun!
Am umblat tot anul acesta fix ca frizerul netuns, nu pentru ca ne-a fost lene ci pentru ca nu am avut timp sa gandim, sa vorbim si sa ne intalnim cu designerul ca sa producem efectiv ETICHETELE. Logic, toata mierea pe care ati mancat-o de la noi in ultimii trei ani a fost ECOLOGICA, doar ca nu ati stiut :)

Ce inseamna ecologic? La noi in tara asa se certifica produsele - ecologic. In afara, exista denumirea de BIO sau Organic, denumiri imprumutate si la noi dar fara niciun suport in produs, adica este doar o gaselnita de marketing. Acreditarea ecologica se innoieste anual pe baza unui control riguros. Oricum, odata realizate investitiile pentru trecerea la apicultura ecologica nu are sens sa nu te tii de treaba ca sa o pastrezi.

Ce inseamna Zumzete din Flori - Miere Ecologica? 
  • Nectarul este cules de albine din zone nepoluate, doar din flora spontana. Asta insemna ca nu mergem cu stupii in pastoral la culturile mari (rapita sau floarea soarelui) decat daca acestea sunt acreditate la randul lor ecologic (nimeni, nimic pe la noi prin zona). Totodata si vatra stupinei trebuie sa fie departe de marile culturi.
  • Sortimentele produse anul acesta sunt din zona deluroasa si de munte a Moldovei (de pe malul Siretului pana in muntii Nemirei) doar din flora spontana (pomi fructiferi, paducel, papadie, salcam, tei, faneata). Mierea de salcam si cea poliflora sunt acreditate si ca Produs Montan - certificare data de Ministerul Agriculturii celor care produc in zona de munte a tarii.
  • Tratamentele pentru inlaturarea paduchelui Varoa Destructor (da, stiu ca nu stiati dar si albinele au paduchi care transmit boli in stup ce le afecteaza pana la moarte) sunt certificate pentru agricultura ecologica, adica sunt neinvazive si nu au la baza antibiotice
  • Foitele de ceara pe care albina isi construieste fagurii sunt ecologice
  • Stupii sunt colorati cu vopsele la randul lor ecologice
  • Mierea este filtrata doar o singura data in momentul extragerii, de aceea este posibil ca in borcane sa mai gasim mici bucatele de ceara si propolis, pe care nu le-ati gasi daca am incalzi-o 
  • Nu incalzim mierea pentru ca altfel devine doar indulcitor. Mierea noastra este hrana vie ce isi pastreaza toate vitaminele, minerale si enzimele
  • Mierea isi urmeaza procesul natural de cristalizare frumos in borcane (zaharisire), la fel cum se intampla normal si in stup.
  • Nu o supuneti temperaturilor mai mari de 35 C pentru ca o sa-si piarda din proprietati
"Ne incapatanam sa nu vindem mierea en gross in afara tarii, pentru ca avem credinta ca romanii vor intelege ca trebuie sa consume produse de calitate superioara pentru a avea o viata sanatoasa. Afacerile mici de familie in care se investesc pe langa banii necesari, suflet si timp, genereaza produse autentice cu gust si valori nutritionale reale. De aceea, trebuie incurajate sa produca in continuare si sa nu se piarda, iar pentru asta, am creat comunitatea producatorilor autentici din Romania chiar la noi in magazin: www.zumzete.ro. Cred ca este timpul sa ne intoarcem la invatamintele de baza ale alimentatiei sanatoase, la produse care hranesc real trupul, gadila simturile si nu doar umfla burta."  Apicultor Adi Lupchian

Tare mandri suntem de ce a iesit! 

Pofta buna la o portie zdravana de sanatate!

 

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00
Timp maxim de raspuns: 1 zi lucratoare

0745 342 444 0747 122 341 daniela@zumzete.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!