Cate ore mai are o zi?

Cate ore mai are o zi?
La voi cate ore mai are o zi? La mine cred ca a ajuns undeva pe la 16. Nu-mi mai ajunge timpul asta deloc, zici ca s-a comprimat si, pur si simplu, nu mai tin minte ultima data cand NU m-am grabit: du copiii la scoala/gradi, la birou, la cumparaturi, alerg de colo colo ca o gaina fara cap si jur ca am o agenda si un reminder pe telefon care incearca sa ma organizeze.
Pe langa cele de mai sus, mai exista si vreo 3 mese pe zi pe care trebuie sa le asigur, ca vreau, ca nu vreau. Asa ca, azi va povestesc pe scurt ce mancaruri rapide ma scot pe mine din incurcatura (la pranz si seara) cand toata lumea tipa de foame (inclusiv eu):
1. locul intai le apartine, cu surle si trambite, celor de la Ecotravio. Preferatul nostru este Cus-cus cu legume, o mancare simpla si rapida, dar ne plac mult si restul: paella, risotto, fidea cu ciuperci. Daca mai gasim o bucata de carne ascunsa pe undeva prin frigide, e bine, daca nu, e bine si asa. Fiecare produs ajunge pentru 4 portii (2 adulti si 2 copii lihniti de foame) si mai si ramane. Sunt gata in 20-30 min, iar daca te tii de reteta lor nici nu trebuie sa stai prea mult sa le pazesti ca sa amesteci in ele. 
2. locul 2, la egalitate, avem asa: amestec de legume uscate la rece + taietei cu oua de prepelita + suc de rosii si telina. Ei bine, din astea 3 iese o supa rapida de vreo 4 portii. Fierbi 2 linguri din amestecul de legumele in 1.5l de apa vreo 20 min (daca mai ai ceva ceapa, morcovi, albitura prin casa e perfect, daca nu e bine si asa) adaugi tot sucul de rosii, adaugi o mana de taietei si sare/piper dupa gust. Si gata. Totul natural, fara E-uri si coloranti.
3. Malai de la Agranoland. Daca nu stiti, in zona aceasta a Moldovei nu exista termenul de malai, exista faina (la faina se spune faina alba...no comment). Revenind, daca nu stii sa faci mamaliga trebuie sa inveti iar cu malaiul asta faci minuni - fierbe imediat, nu face cocoloase (daca amesteci) si chiar tine de foame, ceea ce e mare lucru. Mamaliga merge cu orice sau cu ce urme de branza mai ai prin frigider, iar daca mai faci si un ou ochi te-ai scos, toata lumea va fi fericita.
4. Orice taiteii gradinaresti adica taitei de casa + sosul cu ciuperci pentru paste de la Bucataria Brancoveneasca sau sucul de rosii de la casa gaciu. Mai arunci niste usturoi si un strop de patrunjel si-s gata pastele
5. Tocanite - ma rog, cine are timp de ele?! Exista in schimb ghiveciul de legume pe care poti sa-l pui peste orice legume, fierte si calite usor in prealabil, mai ai prin casa. Cu cartofi merge la fix si cu uleiul de la Zorian

Tot ce v-am spus mai sus este gata in maxim 30 de minute, gatite toate pe aragaz, ca cine are timp de deschis cuptorul. Toate, dar absolut toate produsele sunt 100% naturale, fara coloranti, conservanti artificiali sau alte bazaconii. Doar sosul cu ciuperci, sucul de rosii cu telina si ghiveciul de legume au sare adaugata, zahar nu are niciunul. Toate sunt retete vegetariene, vegane dar se pot preschimba intr-o secunda.

Sper ca v-am fost de folos. Fug sa mai gatesc ceva.

:)

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00
Timp maxim de raspuns: 1 zi lucratoare

0745 342 444 0747 122 341 daniela@zumzete.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!